Alla inlägg under januari 2010

Av Gunilla - 16 januari 2010 15:14

Just nu 1.4-


  


Igår kväll blev Årets första semla är uppäten, får se hur många det blir i år.

Försöker att inte äta så många.

Idag har vi tagit en promenad, nu när det inte är så kallt.Det var lite moddigt och halkigt, men vi klara oss från vurpor.

Nu ska jag sätta mej och titta på lite skidskytte , lite stickning och broderi blir det innan kvällen är slut.

Av Gunilla - 15 januari 2010 11:28

Just nu 1,4 -


Så här ser mina sockor ut just nu.

  


Bamse ville också vara med på bild.

  


Har också sytt färdigt dessa små tavlor.


  


Idag ringde en försäljare och ville ge oss ett tackpresent för att vi hade handlat hos dem 1-3 år sedan och bidragit till att deras Hälsokostkedja hade gått så bra.Hon pratade skånska så jag fick verkligen anstränga mej för att höra vad hon sa.Hade 2 alternativ att välja mellan, blåbärsextract eller te och rosenrot.Men jag tackade nej, är alltid någon hake och jag vill gärna läsa själv vad som gäller.



Av Gunilla - 13 januari 2010 16:14

Just nu 8,3-


Har sytt färdigt svamparna och monterat idag. Det är så irriterande när broderiet hamnar fel i ramen och man ska ändra det och så har ramen färgat av sej. Jag fick tvätta upp 2 av dem. Grrr!


  

Kommer att sälja dem på tradera , när jag lägger ut dem vet jag inte, men var så säkra de kommer.


Har stickat färdigt min upprepade mössa, jag bytte stickor till ett nummer mindre, så nu blev den bättre. Är stickad i Raggi färg nummer 1529


  


Har äntligen börjat på mina sockor, känns lite annorlunda nu när jag stickar med ett tunnare garn. Jag använder  stickor 2 1/2 istället för stickor nr 4. Fick givetvis repa upp för jag hade en maska för lite, antingen tappade jag den eller så la jag upp en för lite. Fortsättning följer....

Av Gunilla - 12 januari 2010 09:29

Just nu -11


Igår var jag in till stan för mammografi, bussen fick vi vänta på i 20 minuter, så man blev lite kall och inte var det varmare i bussen heller.Så dagen började inte så bra.Trodde jag skulle ha gott om tid och slippa känna mej stressad, men så blev det inte .

När jag kom hem plockade jag undan julen, blir ett himla spring och man är lika trött efteråt som när man plockade fram den.Ska byta gardiner och leta fram lite dukar idag så är det klart sen.

Har broderat klart 2 av svamptavlorna, igår satt jag och sydde fel på den tredje, ibland går det bara inte och se på Tv samtidigt.


Ett litet boktips


  



Av Gunilla - 10 januari 2010 14:35

Just nu 7-


Så här blev tavlan färdigmonterad.


  


Idag är det mycket skidor, både uppför, nedför ,på längden + skidskytte.

Det går väl inte så bra för Sverige, men än så länge har vi ju  en 2:a plats som bäst.Får se vad herrarna gör i sista klättringen uppför slalombacken.

Ska brodera 3 svamptavlor, har börjat med flugsvampar, så det ska jag gå och fortsätta med snart, ska bara titta på några andra bloggar och se vad de har för sej först. 


Av Gunilla - 9 januari 2010 18:55

Just nu 20-


Har stickat färdigt mössan, men jag blev inte nöjd. Blev lite stor därbak, så den gör jag om annars blir den bara liggande.


Tavlan är färdigbroderad. Hade visst en ram som passade, så jag ska montera den imorgon, så den hamnar nog på bloggen imorgon.


Har sytt färdigt  rutorna till lapptäcket, så nu ska jag börja att sy ihop.


Våran katt Bamse är ju innekatt, men brukar få vara ute i koppel på sommaren. Han jamade och ville ut idag, så vi tänkte visa att det inte var så skönt ute. Och den utevistelsen blev inte lång, sen låg han på golvvärmen och värmde upp sej.


    


Nej, nu ringde äggklockan, våra varma smörgåsar är färdiga.Mums

Av Gunilla - 8 januari 2010 17:54

Just nu 18,2-


Läste färdigt boken, klockan blev halv 12. Men den var bra.

Jag har följt serien Tess på SVT1 , men i onsdags hoppa jag över, för jag kollade om man kunde titta på SVTPlay och det kunde man.Men det fanns en hake när jag skulle titta idag det var inte svensk textat. Man missar en del, det är svårt att höra ibland vad det säger. Jag fatta det mesta i alla fall. 


  


Så här fin blev halsduken i Silver Soft, jag använde den idag och den var skön.

Nu ska jag sätta mej och brodera på min tavla, den blir kanske klar idag eller imorgon.

Av Gunilla - 7 januari 2010 21:01

Just nu 14-

Igår hade vi visst här i Simonstorp köldrekordet i Götaland, nämligen 19,7-

Brrrr!

I natt blev det bara ca 5 timmar sömn, för jag var tvungen att åka in till stan , det är alldeles för lite för mej.Men när bussarna går som de gör  vad ska man göra.

  


Har nu inhandlat stickor som jag behöver, bla till att sticka tunna sockor, det blev också detta:

  

Jag behövde en mössa som jag kan ha till min röda jacka. När den är färdig ska jag börja på sockorna.


  


Har börjat läsa denna bok och ska snart krypa ner i sängen, så jag hinner läsa lite innan jag blir för trött! Är ibland svårt att sluta läsa när böckerna är så bra, är ju nyfiken hur det ska gå.




Ovido - Quiz & Flashcards